[SVK] Vitajte na mojom blogu!
[ENG] Welcome to my blog!
[GER] Willkommen auf meinem Blog!

pondelok 21. marca 2011

Karting Kottingbrunn 12.03.2011


Táto akcia bola prípravou na motoristickú sezónu. Bola to moja druhá akcia tento rok, na ktorú som bol pozvaný fotiť. Na prvej, ktorá sa konala presne pred mesiacom, som fotil za zlých svetelných podmienok po prvý krát, tak som očakával na tejto akcii lepšie výsledky.

Teraz sa pretekov zúčastnilo 2x viac pretekárov. Najprv bolo nahlásených 30 tímov po dvoch pretekárov ale chvíľu pred pretekmi sa dva tímy odhlásili. Jazdy samozrejme trvali dlhšie ako minulé preteky.

Zraz bol dohodnutý na 15-tu hodinu, zopár ľudí tam bolo už skôr a niekto prišiel až na poslednú chvíľu. Najprv si každý odjazdil pár kôl a potom podľa toho bol zoradený na štarte. Po cca 30minútach ho vystriedal jeho tímový kolega. Po hodine sa otočil smer jazdy a zase pokračovali jazdy v protismere, tiež s výmenou kolegu po polovici odjazdeného času. Jazdci sa striedali v depe, jednalo sa o rýchlu výmenu a rýchlo späť na trať. Jazdy skončili o 22:00h., potom zhruba hodinu sme zostali, kedy bolo vyhodnotenie, spoločné fotenie a priateľské posedenie. Akcia končila cca o 23:00h.

Víťaz nebol pre nikoho prekvapením, skôr sa to od neho čakalo. :D

Čo sa týka fotenia, tak som skúsil setový objektív, keďže má IS, čiže stabilizátor, tak som očakával, že udržím v rukách dlhší expozičný čas a skúsim tzv. panning, prípadne iné pokusy aby neboli všetky fotky rovnaké, tiež som menil miesta fotenia. Setový objektív ma prekvapil tým, že som necítil žiadny efekt toho stabilizátora. Mal som pocit, že ten prepínač, IS on/off, je akoby len tlačítko bez funkcie. Čiže z výsledku som bol sklamaný, však čo čakať od setového objektívu?! S externým bleskom Canon Speedlite 430EX II ešte neviem fotiť v manuáli (fotky boli preexponované), tak som väčšinu fotiek - motokáry v pohybe - fotil na automate, v režime "šport". Ostatné som fotil v manuáli s prioritou clony, bohužiaľ tam bola riadna tma, tak mi to často "hádzalo" ISO až 1600, čo je na fotkách zhotovených mojou zrkadlovkou už dosť veľký šum. Nič sa nedá robiť, na bežný formát fotiek by to malo stačiť, nemal by tam byť vidieť ten šum.

Inak akcia sa vydarila, spoznal som tam zase ďalších super ľudí, získal som skúsenosti s fotením tohto druhu a dúfam, že aj svojimi fotkami poteším zopár zúčastnených pretekárov. Treba zase zainvestovať do techniky aby boli fotky ešte lepšie, ak bude za čo. ;)

fotky

1 komentár:

  1. viac info:
    http://www.autosportfoto.sk/spravodajstvo/clanok/druhe-motokarove-stretnutie-slovenskych-jazdcov

    OdpovedaťOdstrániť